Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Radnici britanskih supermarketa na godišnjem zbog zbog SP-a

Lanac britanskih supermarketa Asda, ponudit će za svojih 150.000 zaposlenika, mogućnost uzimanja neplaćenog dvotjednog godišnjeg odmora za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj.

Naime, zaposlenici će u vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva moći iskoristiti vrijeme od dva tjedna bez obzira žele li otputovati u Njemačku ili planiraju ostati kući i gledati utakmice preko televizora ili u lokalnom pubu.

Bilo koji zaposlenik Asde, može zatražiti neplaćeni godišnji odmor od jednog ili dva tjedna između 9. lipnja, kada SP počinje i 9. srpnja, kada SP završava. Supermarketi će također raditi u smjenama, dopuštajući produžene pauze te neplanirane slobodne dane kako bi kolege bili u mogućnosti gledati utakmice Svjetskog prvenstva.

Spomenimo kake je Asda isti postupila i prilikom održavanja Europskog prvenstva 2004. te posljednjeg Svjetskog prvenstva 2002., a trgovci zabilježili primijetili veća izostajanja.

Direktor ljudski resursa u Asdai, David Smith, napomenuo je kako se nadolazeće Svjetsko prvenstvo nalazi iza ugla te smo svojim suradnicima odlučili priuštiti uživanje u "njemačkom veselju" i onome za što vjerujemo da će biti turnir za pamćenje. Ovo je samo još jedan od načina kojim dajemo fleksibilnost našim zaposlenicima i vjerujemo kako je to pobjednička ideja.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.