Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Optuženi za surfanje Internetom kažnjen samo opomenom

Uz obrazloženje kako je surfanje Internetom ekvivalentno čitanju novina ili telefoniranju, američki sudac predložio je opomenu kao dovoljnu kaznu za gradskog uposlenika optuženog da se oglušio na upozorenja da ne surfa Internetom na poslu.

Sudac John Spooner donio je odluku u slučaju Toquira Choudhria, veterana Ureda za obrazovanje u gradu Albanyu, optuženog da je ignorirao upozorenje nadređenog da ne smije surfati Internetom na poslu.

U svojoj odluci, Spooner kaže: Treba biti jasno da je Internet postao moderni ekvivalent telefonu i dnevnim novinama koji istovremeno pruža mogućnosti informiranja i komuniciranja i kojeg uposlenici jednako koriste kako na poslu tako i
u privatnom životu. Iz tih razloga, gradske agencije dozvoljavaju uposlenicima da
na poslu obavljaju privatne telefonske razgovore sve dok to ne utječe na njihovu učinkovitost, a mnoge takva pravila koriste kad je u pitanju i Internet.

Spooner je, nakon što je pretraživanjem računala utvrđeno da je optuženi posjećivao samo siteove s vijestim i turističkim ponudama, Choudhrio dodijelio najmanju moguću kaznu – opomenu što je njegova odvjetnica ocijenila vrlo razumnim.

(V.B.)
Izvor:
Chron

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.