Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zbog udaranja po stražnjici na teambuildingu, tuži tvrtku za 1.2 milijuna dolara

Odvjetnici žene koja, kako tvrdi, doživjela poniženje i patnju na poslu, traže od tvrtke 1.2 milijuna dolara.

Pedesettrogodišnja Janet Orlando dala je otkaz u tvrtki Alarm One iz Fresna u Kaliforniji te je tužila tvrtku zbog diskriminacije, napada, zlostavljanja te emocionalnih tegoba.

Sporni trenutak dogodio se na teambuildingu tvrtke koji se sastojao od natjecanja timova prodaje nakon kojeg su pobjednici dobili mogućnost da poražene izruguju tako da ih gađaju kolačima, hrane dječjom hranom, tjeraju da nose pelene te udaraju po stražnjicama.

Niti jedna razumna sredovječna žena ne bi željela stati ispred grupe mladih muškaraca, okrenuti im stražnjicu te im dozvoliti da je po njoj udaraju i
nazivaju pogrdnim imenima, a sve to, navodno, zbog povećanja prodaje i motiviranja uposlenika
, u svojoj je završnoj riječi rekao Nicholas Wagner, odvjetnik tužiteljice.

Odvjetnik tvrtke, s druge strane, tvrdi kako je udaranje po stražnjici bilo dio programa u kojem su uposlenici dragovoljno sudjelovali i koji je za cilj imao razviti timski duh te nije bio diskriminirajući jer se odnosio kako na ženske tako i na muške uposlenike.

Inače, tvrtka je odustala od ovog oblika teambuildinga još 2004. godine kada je proces pokrenut te nakon što su se još neki uposlenici žalili.

(V.B.)
Izvor:
Washington Post

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.