Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kava ne povećava rizik od srčanog oboljenja

Dobra vijest za sve ljubitelje kave, a pogotovo one koji na poslu ispijaju ogromne količine tog "razbuđujućeg" napitka, stiže iz SAD-a. Naime, rezultati velikog istraživanja Američke udruge za srce, pokazali su kako kava ne uzrokuje povećan rizik od srčanih oboljenja. Točnije, znanstvenici su otkrili su da se dnevno, bez povećanja rizika od srčanog oboljenja, može popiti čak šest šalica kave!

U istraživanju je sudjelovalo gotovo 120.000 ljudi, koje su znanstvenici pratili između 14 i 20 godina i koji su pomno odgovarali na pitanja koliko kave popiju i da li su ikada imali problema sa srcem. Odgovor je bio dramatično jasan: Između onih koji su pili do šest šalica kave dnevno i onih koji su popili možda jednu kavu mjesečno, nije bilo nikakve razlike u učestalosti pojave srčanih oboljenja, istaknuo je kardiolog dr. Richard Stein, glasnogovornik Američke udruge za srce.

Rezultati istraživanja pokazali su da bi ispijanje do šest šalica kave dnevno, možda čak moglo i sniziti rizik od srčanog oboljenja.

(T.B.)
Izvor:
CBS

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.