Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Simptomi menopauze utječu na ženske šefove

Prema istraživanju organizacije Harris Interactive, simptomi menopauze uzrokuju niz problema u svakodnevnom životu mnogih ženskih šefova u Americi.


U istraživanju su sudjelovale 622 članice američke udruge NAFE (National Association for Female Executives) u dobi od 35 godina ili više, koje se suočavaju ili su se suočavale sa simptomima menopauze.

80% ispitanica izjavilo je kako im je barem jedan od tih simptoma uzrokovao probleme u svakodnevnom životu, od kojih su najčešći bili vrućica (84%) i noćno znojenje (77%).

Istraživanje je još pokazalo kako je 72% žena iskusilo i nesanicu barem jedno tjedno od kojih se 88% zbog nje osjećalo umorno tijekom dana, 62% nervozno dok ih 44% zbog toga nije moglo svoj posao obavljati jednako dobro kao i prije menopauze.

31% ispitanica smatra simptome menopauze jako problematičnima ili problematičnima kad je u pitanju njihov ljubavni život dok ih 28% smatra problematičnima kad je u pitanju njihovo cjelokupno emocionalno stanje.

Udruga NAFE odlučila se na ovo istraživanje kako bi potakla raspravu o temi koja se još uvijek smatra tabuom i kako bi ohrabrila žene da o problemima menopauze popričaju sa svojim liječnicima kako bi došle do najboljeg mogućeg rješenja ovog problema.

(V.B.)
Izvor:
Food Cosnumer

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.