Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Radom od kuće protiv gužvi u prometu

Više Britanca bi trebalo raditi od kuće kako bi se smanjile prometne gužve, očuvao okoliš te kako bi rad bio produktivniji. Zaključak je to istraživanja koje je provela organizacija RAC Foundation.

Prema danas objavljenom istraživanju koje se bavilo načinima na kojima bi se smanjile gužve na britanskim cestama, radom od kuće i upotrebom novih tehnologija, u samo deset godina bi se broj sudionika u prometu tijekom rush-houra smanjio za 15%, a broj poslovnih putovanja za 5%.

Kada bi dovoljan broj tvrtki prihvatio ove savjete, smanjile bi se gužve na cestama, broj ljudi u javnom transportu isto tako što bi bitno skratilo vrijeme putovanja do posla i taj dio dana svima učinio manje stresnim, izjavio je izvršni direktor RAC Fondation-a, Edmund King.

Uzmu li se u obzir istraživanje ove organizacije koje je pokazalo kako 3.1 milijun Britanaca koji rade od kuće tvrde da su produktivniji te istraživanje organizacije Enterprise Nation koje je pokazalo kako oni vrijeme koje su inače trošili na putovanje do posla koriste za rad, ova inicijativa bi i poslodavcima mogla donijeti korist.

Britanci u prosjeku potroše 45 minuta dnevno na putovanje do posla i s posla što je najveći prosjek u Europi.

(V.B.)
Izvor:
InTheNews

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.