Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nakon terorističkih napada, zaposlenici se rehabilitiraju uz pomoć konja

Zaposlenici londonske podzemne željeznice koji su preživjeli terorističke napade na London 7. srpnja prošle godine, podvrgnuti su specijalnoj rehabilitaciji pomoću konja.

Prema navodima lista Evening Standard, od prošlogodišnjih napada, šestorica zaposlenika podvrgnuti su "psihoterapiji pomoću konja" u rehabilitacijskom centru Stepps u Gloucesterhieru, dok su još petorica njih podvrgnuti drugim načinima rehabilitacije.

Direktorica Stepps centra, Sam Quinlan objašnjava kako bi pomoću ovog načina rehabilitacije, tzv. šaptanja konjima, napredak mogao biti brži, probila bi se i barijera kod osoba koje se mjesecima pokušavaju rehabilitirati isključivo uz razgovore sa specijaliziranim liječnikom. Pomoću terapije konjima osoba puno brže dolazi do srži problema, navodi ona. Okružena konjima, osoba postaje puno osjetljivija i otvorena.

Kao dio tretmana pacijenti dobiju konja, s kojim zatim moraju izvršavati zadatke, poput hvatanja lasom i vođenja kroz stazu s preprekama. Ukoliko konj zastane ili pogriješi na nekoj od prepreka, moraju krenuti iz početka.

Quinlan navodi kako pomoću ovih radnji liječnici mogu pratit promjene stavova bolesnika prema konju. Jedan od pacijenata rekao je kako mu je na početku bilo pomalo neugodno razgovarati s konjem, ali je na kraju uvidio kako je to zaista bilo svojevrsno duhovno buđenje nakon kojega se osjetio oslobođenim velikog bremena.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.