Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Najveće svjetsko natjecanje u vještinama, 2011. u Londonu

Velika Britanija pobijedila je na natječaju da za pet godina bude domaćin "WolrdSkill Competition"-a (Svjetsko natjecanje u vještinama) koje će se tako 2011. održati u Londonu.

Britanija je domaćinstvo osvojila pred jakom konkurencijom, ponajprije Australije i Švedske, a o domaćinu je odlučivala komisija od 38 delegata iz zemalja članica koje su prisustvovale godišnjem WorldSkill okupljanju u Melbourneu.

WorldSkills je najveće natjecanje u vještinama, na svijetu, a na njemu sudjeluje 40 zemalja. Na ovom se natjecanju medalje dijele za vještine frizera i njegovatelja zdravog tijela pa sve do vještina u slikanju i zavarivanju.

Glavni tajnik za edukaciju i vještine, Alan Johnson rekao je kako je ovo izvanredna vijest. Sada imamo jedinstvenu šansu da Vladu, poslovni i edukacijski sektor primoramo na prisniju suradnju kako bi podigli razinu znanja i vještina naših zaposlenika te inspirirali nove generacije mladih na ostvarenje uspješnih karijera na svim poljima gospodarstva.

Chris Humphries, predsjedatelj organizacije UK Skills, koja je upravljala britanskim nadmetanjem izjavio je: Ovo je za Britaniju iznimno postignuće. Sada imamo fondaciju koja će podići razinu WorldSkillsa, kako u Britaniji tako i u svijetu.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.