Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Strategija za zapošljavanje zatvorenika na Novom Zelandu

Kako bi se smanjio broj onih koji nakon odsluženja zatvorske kazne ponovno počine kazneno djelo, vlasti u Novom Zelandu pokrenule su Strategiju za zapošljavanje zatvorenika. Prema toj strategiji, svi zatvorenici trebali bi, u ustanovama u kojima služe kaznu, sudjelovati u programima obučavanja za zanimanja za kojima postoji potreba na tržištu rada.

Novozelandskom gospodarstvu, naime, nedostaje kvalificirane radne snage, a podaci govore da čak četvrtina onih koji su odslužili zatvorsku kaznu, po izlasku iz zatvora, ponovno počine kazneno djelo i vrati se u zatvor.

Voditelj novozelandskog ureda za rehabilitaciju zatvorenika, Damien O' Connor, rekao je kako će se ovom inicijativom značajno smanjiti broj zatvorenika, te naglasio da bi gospodarstvo, umjesto uvoženja radne snage, trebalo razmisliti o zapošljavanju bivših zatvorenika, koji će postati obučeni i korisni zaposlenici.
(T.B.)
Izvor:
tvnz

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.