Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Nizozemski poslodavci mogu se osigurati od izostanka uposlenika zbog Svjetskog nogometnog prvenstva

Nizozemska osiguravajuća kuća SEZ tamošnjim poslodavcima nudi mogućnost da se osiguraju od velikog broja izostanaka uposlenika s posla koji se očekuje za vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva.

Deseci tisuća Nizozemaca nazivali su svoje poslodavce tijekom Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine kako bi javili da su bolesni, a broj bolesnih je danima kad bi igrala nizozemska reprezentacija rastao i za 20%.

Prema nizozemskim zakonima, tvrtke moraju plaćati uposlenike koji zbog bolesti ne mogu doći na posao. Istina, tvrtke se mogu osigurati od toga, ali se većina polica koje se na tržištu nude, odnose na odsudstva duža od dva tjedna.

Osiguravajuća kuća SEZ odlučila se odreći tog limita i platiti odštetu za svakog uposlenika koji na dan igranja nizozemske reprezenacije ili dan poslije bude odsutan s posla, bez obzira na razlog koji navede.

(V.B.)
Izvor:
The Telegraph

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.