Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Spremnici s kisikom za iscrpljene japanske radnike

Iscrpljeni Japanski radnici kojima je potrebno nešto da ih "podigne", uskoro će u svojim lokalnim trgovinama moći kupiti spremnike s čistim kisikom. Lanac trgovina Seven-Eleven će u Japanu krajem ovog mjeseca početi prodavati novi proizvod – O2 Supli.

Normalni zrak ima oko 21 posto kisika, a koncentracija kisika u limenim spremnicima biti će 95 posto. Jedan spremnik biti će dovoljan za tjedan dana korištenja.

Ljudi su pod velikim stresom i ne stignu vježbati, pa ne dobivaju dovoljno kisika, izjavio je Minouru Matsumoto, glasnogovornik Seven-Elevena u Japanu. To se posebno odnosi na one koji dugo sjede za računalom, jer ne dišu duboko, dodao je Matsumoto.

Cijena jednog spremnika s kisikom bit će oko 5,5 američkih dolara, a svaki će imati i plastičnu masku pričvršćenu na vrhu kako bi kupci mogli svoj kisik nesmetano udisati.

(T.B.)
Izvor:
IOL

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.