Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Tvrtka MetroNaps Australia otvara mjesta za spavanje zaposlenika

Umjesto pospanog rušenja na gomilu stvari kojima su im zatrpani radni stolovi, zaposlenici u australskom gradu Sydneyu će uskoro imati legitimno mjesto na kojemu će moći malo odspavati za vrijeme radnog vremena.

Tvrtka MetroNaps Australia ovog bi tjedna trebala otvoriti mjesta za spavanje u predvorju zgrade ABN AMRO u Sydneyu. Zaposleni će radnici na taj način biti pozvani da se tu zaustave, relaksiraju i odrijemaju na 20-ak minuta.

Osobe koje zaspu imaju osiguranu privatnost zatamnjenom i začahurenom kupolom koja im omogućuje da lagano utone u san, a za to će se pobrinuti i lagana glazba iz slušalica.

Prema rezultatima istraživanja iz 2004. godine Australija je zbog neproduktivnosti izgubila 1,7 milijardi dolara i to samo zbog poremećaja spavanja zaposlenika. Zbog toga direktori australskog MetroNapsa, Alex Silva i Brendan Torazzi promoviraju svoj "sleep pods" kao instrument za poboljšanje ljudskih potencijala.

Želimo naglasiti povećanje produktivnosti koje se pojavljuje kao rezultat odgovarajućeg odmora - naglasio je Alex Silva.

Nakon što je isprobao ovu metodu u borbi protiv umora na poslu, broker Mark Bryant je izjavio kako mu je to bilo dobro potrošeno vrijeme. Otkrio je kako su mu glazba i efekti zamračenja pomogli kako bi očistio svoje misli zbog čega se mogao ponovno usredotočiti na poslove.

(V.K.)
Izvor:
news.com.au

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.