Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Homofobija još uvijek prisutna na kanadskim radnim mjestima

Prema istraživanju tvrtke Léger Marketing provedenom na 1.525 Kanađana, njih 60% smatra da, ako je netko homoseksualac, to ugrožava njegovu karijeru.

U takvom okruženju nije čudno što mnogo homoseksualaca taji svoju seksualnu orijentaciju na poslu. Nije problem to što je netko gay ili lezbijka, već homofobno okruženje, kaže Laurent McCutcheon, predsjednik udruge Foundation Emergence, koja promovira prava pripadnika LGBT zajednice.

Više od četvrtine Kanađana koji su sudjelovali u istraživanju vjeruju da je homoseksualnim osobama teško ostvariti da ih menadžment, kolege i klijenti prihvate. Uz to, 28% ispitanika kazalo je kako su na poslu svjedočili neprijateljskom ponašanju prema nekome tko je homoseksualac.

No, ohrabrujuće je da 75% je ispitanika natuknulo da gay šef ili šefica lezbijka uživaju veće poštovanje svojih zaposlenika nego heteroseksualni šefovi ili šefice.

(T.B.)
Izvor:
tobe.ca

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.