Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Muškarci na poslu gube više vremena nego žene

Muškarci na poslu "gube" više vremena nego žene, prosječno dva sata i deset minuta dnevno, pokazalo je istraživanje britanske organizacije Telewest, koja je 1468 britanskih uredskih zaposlenika upitala što zapravo rade kada bi trebali raditi.

Čak 39% muškaraca priznalo je da vrijeme troše na dopisivanje e-mailom s prijateljima (u usporedbi s 36% žena), 19% muškaraca pratilo je sport putem Interneta (u usporedbi s 4% žena), 29% muškaraca priznalo je da u uredu obavljaju poslove vezane za privatan život (u usporedbi s 21% žena), a 21% ih za radnog vremena kupuje putem Interneta (u usporedbi s 14% žena).

Istraživanje je također pokazalo da od dva sata i deset minuta koje muškarci svakoga dana "ne potroše" na posao, sat i 38 minuta izgube zato što ne koriste pravilno komunikacijsku tehnologiju.

To uključuje preveliko oslanjanje na govornu poštu, pa kod uzvratnih poziva moraju dugo čekati i slično. Komunikacijska tehnologija koja je nekada pridonosila produktivnosti postala je ono što joj smeta i što ju smanjuje, kaže Stephen Beynon iz Telewesta.

(T.B.)
Izvor:
The Herald

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.