Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Za homoseksualne Amerikance, beneficije su ključne pri odabiru poslodavca

Rezultati istraživanja Out & Equl Workplace, pokazuju da se većina odraslih (67%), slaže kako su beneficije koje tvrtke nude svojim zaposlenicima, ključne pri određivanju gdje netko radi.

On-line istraživanje, provedeno je na uzorku od 2.501 odrasle osobe u SAD-u, od kojih se 270 izjasnilo pripadnicima seksualnih manjina, a provela ga je tvrtka Harris Interactive zajedno sa marketinškom tvrtkom Witeck-Combs Communication i organizacijom Out & Equal.

Gledano prema seksualnoj orijentaciji, 67% heteroseksualnih ispitanika i 71% GLBT (gay, lesbian, bisexual and transgender) ispitanika, mišljenja su kako su beneficije koje tvrtke nude svojim zaposlenicima jako važan faktor pri odabiru poslodavca. Čak 91% GLBT ispitanika i 79% heteroseksualnih ispitanika navodi kako im je važno da poslodavac pruži jednako zdravstveno osiguranje svim zaposlenicima.

Privlačenje i zadržavanje najboljih zaposlenika, ono je što uvelike određuje uspjeh mnogih današnjih velikih kompanija, navodi izvršni direktor Out & Equl-a, Selisse Berry. I zakonodavstvo koje se protivi sklapanju istospolnih brakova, moglo bi utjecati na to da se kompanijama zabrani da svojim GLBT zaposlenicima ponude beneficije u pogledu zdravstvenog osiguranja. Stoga pozdravljamo one koje se bore za jednake povlastice koje se kreću ususret trendovima.

Prema njegovim riječima, više od polovice kompanija sa popisa Fortuneovih 500 nudi svojim zaposlenicima razne povoljne beneficije te u svojoj politici poslovanja imaju uključenu klauzulu o zaštiti zaposlenika prema seksualnoj orijentaciji.

(V.K.)
Izvor:
Yahoo Finance

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.