Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Do novih zaposlenika pomoću igraćih konzola

Na koji način, pohlepne tajvanske tehnološke kompanije privlače nove zaposlenike, možda najbolje pokazuje primjer najvećeg svjetskog ugovornog proizvođača čipova, tajvanske kompanije Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC).

Naime, ova je kompanija ponudila igraće konzole Xbox 360 kao nagradu onima koji se prijave za zaposlenje u njihovoj kompaniji.

Večer prije nego će većina studenata diplomirati, ova je kompanija objavila da će svi koji se prijave za posao u njihovoj tvornici, sudjelovati u nagradnoj igri sa raznim nagradama. Svi prijavljeni dobit će podloge za miša i ruksake, dok će 20 najsretnijih dobiti konzole Xbox 360.

Oglas je objavljen na većini tajvanskih fakulteta, čime je još svježim diplomantima omogućeno da se zaposle bez čekanja ili traženja posla. Inače, Taiwan Semiconductor Manufacturing je prema istraživanjima jedno od najpopularnijih mjesta za rad na Tajvanu, tako da ne bi trebalo biti problema s privlačenjem novih zaposlenika.

TSMC ima tvornice na Tajvanu, u Kini, Singapuru i SAD, a ove godine planira zaposliti 3.600 zaposlenika na različitim pozicijama.

Inače, tehnološke kompanije na Tajvanu, vode agresivnu politiku zapošljavanja inženjera, pa tako često i vrše pritisak na Vladu kako da ublaže zakonske regulative kako bi razni prekomorski profesionalci, pogotovo oni iz Kine mogli doći raditi za njih.

(V.K.)
Izvor:
Computerworld

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.