Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Website sa savjetima kako organizirati posao tijekom nogometnog prvenstva

Britanska tvrtka koja pruža usluge mirenja u radnim sporovima Acas nastoji preduhitriti i tako spriječiti moguće sukobe britanskih poslodavaca i njihovih zaposlenika oko praćenja predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva, nudeći im mnoštvo savjeta na svojem websiteu ( www.acas.org.uk) o tome kako organizirati posao za vrijeme tog spektakla.

Tvrtka tako zaposlenicima nudi pomoć oko pitanja kao što su dostupnost TV prijamnika tijekom radnog vremena, a šefovima savjetuje što sve mogu učiniti ako se tijekom prvenstva naglo poveća broj onih koji javljaju da ne mogu doći na posao jer su "bolesni". Britanske udruge poslodavaca i sindikati već su se sukobili oko toga koliko je vjerojatno da će zaposlenici "markirati" s posla kako bi pratili utakmice.

Zamjenik direktora najveće britanske udruge poslodavaca CBI, John Cridland izjavio je da su mnoge tvrtke zabrinute zbog mogućeg povećanja broja "bolesnih" zaposlenika tijekom nogometnog prvenstva. Na to je oštro reagirao glavni tajnik najvećeg britanskog sindikata TUC, Brendan Barber, ustvrdivši da se utakmice engleske reprezentacije održavaju navečer ili vikendom, te da nije vjerojatno da će se zbog nogometa broj "bolesnih" zaposlenika povećati.

Međutim, u engleskoj radi mnogo zaposlenika različitih nacionalnosti koji će također htjeti pratiti utakmice svojih reprezentacija, a i velik broj engleskih navijača mogao bi mnoge noći provesti u pubovima prateći susrete ostalih reprezentacija.

Ovo je postala toliko ozbiljna rasprava da smo se odlučili otvoriti poseban website sa savjetima, kaže direktor Acasa, John Taylor, koji poslodavcima savjetuje da budu fleksibilni koliko god je to moguće, te ako je moguće, zaposlenicima osiguraju prostoriju za odmor s TV prijamnikom kako bi u tijeku pauza mogli gledati utakmice.

(T.B.)
Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.