Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Žene i useljenici mijenjaju imidž londonskog poslovnog središta Citya

Tradicionalni imidž zaposlenika u poslovnom središtu Londona – Cityu, kojeg je predstavljao muškarac u prugastom odijelu, čini se, polako postaje prošlost, a zamjenjuju ga visokokvalificirane žene i zaposlenici iz drugih zemalja.

Studija o profilima posloprimaca u londonskom Cityu, naime, pokazuje da je broj broja ženskih kandidata za posao i kandidata iz drugih zemalja, u posljednjih pet godina, porastao za 20 posto. Također, zabilježen je i porast broja kandidata sa završenim poslijediplomskim studijem.

U studiji, koju je provela britanska tvrtka za regrutaciju zaposlenika u financijskom sektoru - Johnatan Wren, naglašeno je kako radnici iz drugih zemalja uvelike pridonose multikulturalnom ozračju u Cityu.

Unatoč kroničnom nedostatku zaposlenika s vještinama u području financija, ovo pokazuje da je konkurencija za dobivanje posla u Cityu sve veća, kaže izvršni direktor tvrtke, Phil Marks i dodaje da se slika radne snage u Cityu sve više mijenja i mnogo je raznolikija nego prije, što je, ističe, dobro za razbijanje predrasuda.

(T.B.)
Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.