Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Američke tvrtke potiču zaposlenike na kupnju hibridnih automobila

Kako bi svoje zaposlenike potakla na štednju energije i brigu za okoliš, Bank of America odlučila je svim zaposlenicima koji kupe automobil na električni i plinski pogon, tzv. hibridni automobil isplatiti 3.000 dolara.

Time se ta tvrtka koja zapošljava 202.000 ljudi priključila mnogim američkim kompanijama koje potiču zaposlenike da nabave hibridne automobile, koji učinkovitije troše energiju i ispuštaju manje štetnih plinova.

Bonus za kupnju hibridnog automobila tvrtka je ponudila svim svojim zaposlenicima koji žive u krugu od 150 kilometara od sjedišta tvrtke, a iznos od 3.000 dolara jednak je iznosu saveznog poreza za kupnju hibrida.

Program smo pokrenuli kako bismo očuvali okoliš, privukli zaposlenike i poboljšali svoj korporativni imidž, kazala je Anne Finucane iz Bank of America.

Svi stanovnici američkog grada New Havena koji imaju hibridni automobil već imaju pravo na besplatno parkiranje, a zaposlenici tvrtke Timberland koji imaju hibridni automobil imaju rezervirano mjesto na parkiralištu tvrtke. Google također potiče svoje zaposlenike na kupnju hibridnih automobila i za to im nudi poticaj od 5.000 dolara.

(T.B.)
Izvor:
New York Times

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.