Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Diskriminirana zbog tetovaže

Jedna Britanka požalila se medijima da ju poslodavac diskriminira zbog njenih tetovaža. Naime, tvrdi da joj poslodavac, zbog tetovaža koje ima po cijelom tijelu, nalaže da na poslu nosi džemper kako bi ih prekrila.

Iako ne radim s klijentima, poslodavac mi je naredio da tetovaže na poslu moram prekriti džemperom, što je gotovo nepodnošljivo kada zatopli. Jednom sam se gotovo onesvijestila kaže dvadesetpetogodišnja Rebecca Holdcroft, koja honorarno radi u britanskoj tvrtci za izradu obrazovnog softwarea Vertex.

U tvrtci smatraju da su postupili ispravno i u skladu s tvrtkinim pravilnikom odijevanja, ali i kažu da će razmotriti slučaj i vidjeti što se može učiniti. Smiješno je što moram prekrivati tetovaže iako s klijentima radim samo preko telefona, naglašava Rebecca, koja na tijelu ima 18 tetovaža, i dodaje: Moje tetovaže nisu seksualne, niti rasističke, pa stvarno ne znam kome smetaju.

(T.B.)
Izvor:
BBC

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.