Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski očevi sve češće na porodiljskom dopustu

Odlazak očeva na porodiljski dopust bilježi sve veću popularnost diljem Velike Briatnije, navodi Equal Opportunities Commission (EOC).

U obiteljima, gdje su oba roditelja zaposlena, 80% očeva odlazi na porodiljski dopust u trajanju od barem dva tjedna, navodi EOC. Međutim u obiteljima sa slabijim prihodima ipak manji postotak očeva (60%) odlazi na porodiljski dopust.

Predsjedateljica EOC-a Jenny Watson, navodi kako se vrijeme koje očevi provedu sa svojom novorođenom djecom, u posljednja tri desetljeća osmerostruko povećalo.

Ona navodi kako bi novi zakon o radu i obitelji koji se upravo nalazi u parlamentu, trebao još više tome pridonijeti, s obzirom da se novim zakonom predlaže mogućnost porodiljskog dopusta za očeve u trajanju do šest mjeseci, ako se majka vrati ranije na posao. Watson objašnjava kako bi, usvoji li se ovaj zakon, najviše profitirali očevi iz obitelji s malim prihodima.

Glasnogovornik udruge britanskih očeva navodi kako poslodavci roditelje prisiljavaju da se što brže vrate na posao.

Britansko društvo još mora napredovati, zaključuje on te upozorava kako, vlada otvara veliki broj vrtića i jaslica diljem zemlje, kako bi na taj način utjecali na
brži povratak majki na posao
.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.