Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Američke kompanije zabranjuju mobitele na radnom mjestu

Mnoge američke kompanije počele su ograničavati upotrebu mobilnih telefona na radnom mjestu zbog toga što se sve više zaposlenika žali na glasne i iritirajuće melodije zvona na mobitelima njihovih kolega.

Naime, gotovo trećina zaposlenika navodi zvonjavu mobitela svojih kolega kao ono što ih najviše iritira i dekoncentrira na poslu, pokazuje istraživanje koje je provela tvrtka Ranstad USA u suradnji s američkim Društvom za upravljanje ljudskim resursima.

Glavni razlozi za ograničavanje upotrebe mobitela na radnom mjestu tako su buka i odvraćanje pozornosti. No, s time sigurno neće biti zadovoljni oni kojima je mobitel već gotovo "srastao" s rukom.

Također, više od polovice zaposlenika navelo je kako postaju nestrpljivi ili ljutiti kada kolega prekine razgovor s njima zbog poziva na mobitel. Uz to, ističe stručnjak za radno pravo Audrey Mross, noviji modeli mobitela s mogućnošću slanja fotografija i gledanja televizije i tome slično, mogu štetiti produktivnosti.

(T.B.)
Izvor:
CNNMoney

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.