Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

70 milijuna Amerikanaca vjeruje da dovođenje ljubimaca na posao pridonosi boljim rezultatima

Iznenadili biste se koliko kućni ljubimac na radnom mjestu može utjecati na raspoloženje. Pitanje držanja kućnih ljubimaca na radnim mjestima ua Amrici, ponovno je aktualizirano nakon što je prošlog petka organizacija Pet sitters tradicionalno kao i svakog 23. lipnja, obilježila dan pod nazivom "Take your dog to work" (Povedi svog psa na posao).

Prema podacima najnovijeg nacionalnog istraživanja koje je provelo američko Udruženje proizvođača proizvoda za kućne ljubimce, gotovo 20% američkih tvrtki dopušta dovođenje kućnih ljubimaca na posao.

Prema ovom istraživanju, 70 milijuna Amerikanaca vjeruje kako prisutnost kućnog ljubimca na radnom mjestu utječe na opuštanje od stresa, poboljšanje odnosa sa suradnicima te pridonosi sretnijem radnom okruženju.

Od ostalih rezultata potrebno je istaknuti kako 55 milijuna Amerikanaca vjeruje da kućni ljubimci pridonose razvijanju kreativnosti, a 53 milijuna ih vjeruje kako pridonose i smanjenju izostanaka. I dok ih 50 milijuna vjeruje kako ljubimci na radnom mjestu pridonose boljim odnosima sa suradnicima, njih 37 milijuna vjeruje kako također imaju utjecaja na odnose menadžera i zaposlenika.

Da kućni ljubimci utječu na podizanje produktivnosti, vjeruje 38 milijuna ispitanika, dok 32 milijuna vjeruje kako kućni ljubimci imaju utjecaja i na smanjenje pušenja na radnim mjestima.

Osobe koje su sudjelovale u istraživanju, a trenutno traže zaposlenje potvrdili su kako bi bili spremni provoditi i više vremena na poslu, ostajati prekovremeno ili raditi za manji plaću, samo ako bi mogli dovesti svog psa na posao, pa makar i tek jedanput tjedno.

(V.K.)
Izvor:
South Bend Tribune

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.