Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Visoka plaća nije dovoljna za vjernost britanskih menadžera

Žele li zadržati kvalitetne radnike tvrtke se moraju brinuti za svoje talente i pružati im izazovnije radno mjesto, pokazuju rezultati istraživanja Instituta Chartered.

Unatoč velikodušnim plaćama, broj ostavki se povisio u posljednjih godinu dana, pokazuju rezultati istraživanja provedenog na 22.480 menadžera u Velikoj Britaniji. Iz Instituta navode kako je ovo dokaz da menadžeri radi zadovoljstva svojim poslom ne gledaju samo na novac.

Nacionalno istraživanje plaća u menadžmentu pokazuje kako su se prosječna primanja menadžera povisila za 5,7%, što je najviše godišnje povećanje od 2002. godine. No, unatoč tome ostavke menadžera povisile su se sa 3 na 4,6 posto.

Autori navode kako se ovi podaci podudaraju sa prijašnjim istraživanjima kada je tek jedan od dvanaestorice menadžera isticao plaću kako najveći motivator u poslu.

Više od trećine tvrtki navelo je kako su svojim zaposlenicima ponudili malo prilika za dodatno usavršavanje, što je menadžerima bio jedan od glavnih razloga za promjenu radnog mjesta.

Glasnogovornik Instituta Chartered, Mike Petrook, objašnjava kako u Britaniji postoji 4,6 milijuna menadžera, a samo 20% njih ima sve potrebne kvalifikacije za taj posao. U takvom okruženju, posve je logično da se oni i dalje žele razvijati i usavršavati, zaključuje on.

Od ostalih načina na koji poslodavci mogu zadržati svoje talente ističu se visina mirovine i fleksibilni radni aranžmani, navode autori istraživanja.

(V.K.)
Izvor:
Times Online

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.