Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ljetne vrućine ostavljaju traga na britanskim uredskim zaposlenicima

U ljetno vrijeme kada temperature rastu do maksimalnih vrijednosti, produktivnost uredskih zaposlenika može opasti čak i za jednu četvrtinu, pokazuju rezultati istraživanja koje je provela britanska regrutacijska tvrtka Office Angels.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.500 zaposlenika, a istražilo je njihove odgovornosti i navike na radnim mjestima za vrijeme ljeta.

Više od tri četvrtine (78%) ispitanika požalilo se na radno okruženje koje ne samo da guši njihovu kreativnost, već i njihovu sposobnost za uspješno obavljanje posla.

Trećina britanskih uredskih zaposlenika (35%), žali se kako u svojim uredima još uvijek nemaju klimatizacijske uređaje te se stoga još uvijek hlade otvaranjem prozora ili ventilatorima.

Istovremeno gotovo petina (18%) zaposlenika, koji u svojim uredima imaju klimatizacijske uređaje, navodi kako prepirke oko načina rashlađivanja uredskog prostora često završavaju obračunima među suradnicima.

Više od 80% zaposlenika navelo je kako im se vrlo teško koncentrirati na posao ako je temperatura u uredu viša od normalne, a 62% ovih ispitanika objašnjava kako im je zbog velike vrućine potrebno i 25% više vremena za obavljanje svakodnevnih zadataka.

Dvije trećine (65%) muškaraca zaposlenih u uredima navodi kako se od njih uvijek očekuje da na posao dolaze u odijelima i kravati, bez obzira na visinu temperature, što sjedenje za stolom i odlaske na sastanke čini nepodnošljivima.

Nadalje 17% ispitanika navelo je kako su im nadređeni znali prigovoriti na odijevanju kada su na posao došli u otvorenim majicama, natikačama ili kratkim hlačama, kako bi lakše podnosili visoke temperature.

Generalni direktor tvrtke koja je provela istraživanje, Paul Jacobs navodi kako bi slobodnije odijevanje zaposlenika ili ugradnja funkcionalnih rashladnih uređaja, bile male geste koje bi pridonijele velikim promjenama, kao većoj udobnosti zaposlenika, opuštenoj atmosferi i povećanoj produktivnosti.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.