Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanki otpuštenoj zbog depresije 15.000 funti odštete

Jednoj britanskoj zaposlenici koja je otpuštena nakon što je, zbog stresa i depresije, otišla na bolovanje, poslodavac će morati isplatiti 15.000 funti odštete zbog neopravdanog otkaza. Sally Jenkins koja je radila za željezničku tvrtku Heathrow Express patila je od napadaja panike i depresije nakon što se u vlaku ubola na odbačenu špricu. Napravila je test na HIV i otišla na bolovanje, nakon čega ju je poslodavac otpustio.

Londonski sud za radne odnose presudio je da je neopravdano otpuštena zbog svoje privremene nesposobnosti za rad, te da je tvrtka prekršila Zakon o zabrani diskriminacije privremeno onesposobljenih za rad. Sud je tvrtki naložio da joj isplati naknadu za izgubljenu dobit i duševne boli od 15.000 funti.

Također, sud je presudio da Jenkins mora biti vraćena na svoje prijašnje radno mjesto.

Međutim, ona nije prva osoba zaposlena na željeznici koja je neopravdano otpuštena zbog depresije. Nadglednik koji je u listopadu 2005., otpušten nakon 20 godina rada zbog toga što je jedno vrijeme bio depresivan, dobio je odštetu od 18.000 funti.

(T.B.)
Izvor:
Workplace Law

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.