Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Po bogatstvu prvi Japanci, a Irci drugi

Japan je po bogatstvu podijeljenom po glavi stanovnika, najbogatija zemlja na svijetu. Drugo mjesto zauzima Irska s prosječnim bogatstvom od 148.130 eura po glavi stanovnika, dok Japanac u prosjeku posjeduje bogatstvo od 205.675 eura.

Posjedovanje nekretnina, najveći je dio bogatstva Iraca, a većina tog bogatstva ostvarena je u posljednjih deset godina.

Istraživanje koje je provela Bank of Ireland, u osam najjačih zemalja članica OECD-a, kao što su Japan, Irska, Velika Britanija, Sjedinjene Države, Italija, Francuska, Njemačka i Kanada, pokazuje kako prosječno bogatstvo po glavi stanovnika, u tim zemljama, iznosi približno 150.000 eura.

Kako se navodi u izvještaju, Irska trenutno ima 30.000 milijunaša, a procjenjuje se da 300 njih posjeduje i više od 30 milijuna eura i to svatko ponaosob, dok 2.700 Iraca posjeduje između 5 i 30 milijuna eura pojedinačno.

Generalni direktor banke Mark Cunningham naglašava kako su većinu bogatstva stanovnici Irske stekli pravilnim ulaganjem, a zatim i željom za daljnjim investicijama. Pritom su bili poduzetniji i izlagali se puno većem riziku, za razliku od stanovnika mnogih razvijenih zemalja, gdje se prema ostavštini odnose na drugačiji način.

(V.K.)
Izvor:
Zee News

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.