Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Europski službenici na praktičnom radu

Umjesto da se bave pisanjem zakona, 350 službenika Europske unije peći će kruh, tesati, popravljati plinovode a terenskom radu neće izbjeći ni potpredsjednik Komisije Guenther Verheugen kao ni članovi njegova ureda, priopćeno je u Bruxellesu.

U sklopu programa "Iskustvo u poduzetništvu" koji je pokrenula u ponedjeljak, Komisija će do 2009. sve svoje više dužnosnike iz Opće uprave za poduzeća i industriju na tjedan dana poslati da rade u malim i srednjim poduzećima.

Taj jedinstven program ima za cilj administrativne službenike Europske komisije bolje upoznati s okruženjem u kojem posluju mala i srednja poduzeća.

Iskustvo u poduzetništvu službenicima Komisije pomoći će da bolje razumiju potrebe i probleme malih i srednjih poduzetnika. To će također Komisiji omogućiti da poboljša kvalitetu zakona.

Slanje službenika EU da na licu mjesta iskuse rad u malim i srednjim poduzećima dio je plana EK da se približi građanima Europe.

(Hina)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.