Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kanadski poslodavci zabranjuju iPod uređaje

Prema istraživanju kanadske tvrtke Ipsos-Reid, u srednje velikim i velikim kanadskim tvrtkama postoji 33% šanse da uposleniku šef zabrani donošenje iPod uređaja na posao.


Postoji još veća šansa da poslodavac zabrani donošenje privatnog računala ili USB uređaja za pohranu podataka.

Rastući strah od krađe podataka nagnao je korporativnu Kanadu kao i kanadsku vladu na, neki smatraju, rigorozne mjere prema MP3 playerima, privatnim prijenosnim računalima i ostalim digitalnim uređajima koji mogu poslužiti za pohranu podataka.

Prema istraživanju kanadske podružnice Sun Microsystemsa u kojem su sudjelovali IT-menadžeri, njih čak 30% zabranilo je donošenje MP3 playera na posao dok je skoro pola od 59 kompanija koje su sudjelovale u aprilskom istraživanju zabranilo privatna prijenosna računala i USB uređaje za pohranu podataka.

Iako neki MP3 playere doživljavaju kao bezazlene uređaje za zabavu, oni se mogu iskoristiti i kao uređaji za pohranu podataka velikog kapaciteta.

Milijuni zapisa mogu se pohraniti u uređaju veličine mobilnog telefona ili još manje, tvrdi Andy Canham, predsjednik kanadske podružnice Sun Microsystemsa.

(V.B.)
Izvor:
The Hamilton Spectator

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.