Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Walt Disney otpustit će oko 650 djelatnika širom svijeta

Američka medijska kompanija Walt Disney najavila je smanjenje godišnje produkcije filmova i ukidanje 650 radnih mjesta u okviru nastojanja da poveća profitabilnost odjela filmskih studija.

Kompanija je najavila da će proizvoditi i distribuirati oko 10 akcijskih i animiranih te dva do tri Touchstoneova filma godišnje. Dosad je Disney proizvodio 14 do 18 filmova godišnje, uz ravnomjerniju raspodjelu kvota između obiteljski orijentiranog Disneyeva branda i njegove etikete Touchstone, orijentirane na zreliju publiku.

Disneyev odjel za proizvodnju filmova nije ostvario rast dobiti već četiri tromjesečja i analitičari su konstatirali da kompanija mora povećati povrat na ulaganja u svoje filmove.

Očekuje se da će filmski studiji smanjiti broj zaposlenih širom svijeta za oko 650, odnosno oko 20% radne snage, napomenula je kompanija.

Predsjednik izvršnog odbora Disney Studios Dick Cook najavio je da će otpuštanja početi za nekoliko tjedana, a završiti za "nekoliko mjeseci".

Disney je također objavio da je restrukturirao nekoliko poslovnih jedinica u okviru globalnih organizacija Buena Vista Worldwide Marketing and Distribution i Buena Vista Worldwide Home Entertainment.

(Hina)

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.