Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanke i dalje više rade u kućanstvu od Britanca

Britanci općenito troše sve manje vremena na kućanske poslove. Međutim, žene i dalje obavljaju više kućanskih poslova od muškaraca. Podaci su to koje je jučer objavio Nacionalni ured za statistiku (Office for National Statistics).

Prema objavljenim podacima, Britanci su u 2005. godini dnevno u kućanskim poslovima provodili dva sata i dvadeset dvije minute, što je upola manje nego 2000. godine.

Bez obzira na visinu primanja, žene provode više vremena u kućanskim poslovima od muškaraca, čak i one koje rade puno radno vrijeme. Tako one u prosjeku u kućanskim poslovima provode dva sata i trideset jednu minutu, za razliku od muškaraca koju se kućanstvu posvećuju jedan sat i pedeset tri minute dnevno.

Isto tako, britanski muškarci imaju više vremena za odmor od žena – pola sata svakog dana. Međutim, to je do određene mjere kompenzirano s dvadeset minuta, koliko žene u prosjeku spavaju duže.

(V.B.)
Izvor:
The Herald

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.