Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Građani EU preferiraju odmor u vlastitoj zemlji

Istraživanje europskog ureda za statistiku Eurostata, pokazalo je kako je pretprošle godine, 57% građana iz 25 zemlja članica EU, na višednevni odmor odlazilo na razne destinacije unutar vlastite države.

Udio putovanja u druge zemlje iznosio je 43% od čega je dvije trećine putovanja ostvareno u zemljama EU, dok je ostala trećina ostvarena izvan zemalja Unije.

Najveći postotak odmora u vlastitoj državi zabilježen je u Grčkoj (90%), Španjolskoj (88%), Francuskoj (83%) i Poljskoj (82%).

Što se tiče putovanja u inozemstvo, najveći postotak zabilježen je u Luksemburgu (99%), Belgiji (79%), Irskoj i Sloveniji (73%) te Danskoj (69%).

Najpopularnije prijevozno sredstvo bio je osobni automobil kojim su se građani koristili u 58% putovanja, nakon čega slijedi zračni prijevoz sa 25% te željeznički i autobusni prijevoz kojim su se građani koristili u 8% putovanja.

(V.K.)
Izvor:
Eurostat

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.