Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Tuži poslodavca nakon što je dobila otkaz zbog pisanja bloga

Tridesettrogodišnja Britanka, donedavno zaposlena kao tajnica u Parizu, dobila je otkaz nakon što je njen poslodavac otkrio kako piše blog nakon čega je odlučila tužiti poslodavca.

Blog je Catherine pisala pod pseudonimom La Petite Anglaise, a sastojao se od pričica o ljubavnim aferema, samohranom majčinstvu i uredskih anegdota i bio pisan u stilu Dnevnika Bridget Jones.

Catherine se trudila biti diskretna pri pisanju bloga tko da ni u jednom tekstu nije otkrila za kojeg poslodavca radi. Unatoč tome, poslodavac je doznao za blog i otpustio je.

Sada, Catherine tuži svog poslodavca što je izazvalo pravu malu buru u Francuskoj u kojoj su dosta rigorozni zakoni kad je zaštita uposlenika u pitanju.
Iako autorica bloga tvrdi kako su sve priče koje se tiču njenog poslodavca zapravo humoristične anegdote iz uredskog života, poslodavac smatra kako je došlo do gubitka povjerenja i narušavanja njegovog ugleda.

(V.B.)
Izvor:
Kansas City Star

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.