Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Londonski zaposlenici na dosadnim sastancima maštaju o seksu

Istraživanje koje je provela televizijska postaja Sky TV pokazalo je kako je gotovo polovica zaposlenika barem jednom zamislilo svog nadređenog ili nadređenu bez odjeće, kako bi lakše prebrodili dosadne sastanke.

Cilj istraživanja, u kojemu je sudjelovalo 4.000 ispitanika, bio je saznati na što u stvari zaposlenici pomišljaju u trenutku kad se od njih očekuje da budu usredotočeni. Tako je otkriveno kako se spolni odnos nalazi među top 10 načina zaokupljanja misli tijekom zamornih sastanka.

Više od polovice ispitanih (57%), reklo je kako im je ovo najdraži vid maštanja, iako postoje značajne razlike među muškarcima i ženama. I dok je općenito jednak broj njih priznao da maštaju o spolnom odnosu, više od polovice muških ispitanika priznalo je kako pritom maštaju o odnosu s nekom od suradnica, u usporedbi s 21% žena koje su priznale da maštaju o odnosu s jednim od suradnika.

Istraživanje je također pokazalo kako razina održavanja koncentracije na sastancima ovisi o zanimanju. Tako su se odvjetnici našli na samom vrhu, u potpunosti tvrdeći da im je usredotočenost na predmet razgovora tijekom sastanaka visoka ili izrazito visoka.

Najmanje usredotočenima su se ocijenile osobe zaposlene u prodaji, od kojih je tek 22% potvrdilo kako su tijekom sastanaka tek djelomično usredotočeni.

Zaposlenici koji su najčešće maštali o odnosu s drugom osobom zaposleni su u obrazovnim ustanovama i medijskim tvrtkama, dok su policajci i vatrogasci oni koji najčešće maštaju o odnosu s nadređenom osobom ili nekim od suradnika, a slijede ih knjigovođe i inženjeri.

Zaposlenici u Londonu u najvećem su postotku zamišljali odnos s nadređenim ili nekim od suradnika, dok su oni u Škotskoj uglavnom zaokupljeni planiranjem odmora ili razmišljanjem o tračevima unutar tvrtke.

Za razliku od njih, gotovo polovica velških zaposlenika razmišlja o sjedenju u kućnom naslonjaču ispred televizora.

(V.K.)
Izvor:
management-issues.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.