Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Američke zaposlenike iritiraju melodije za mobitele

Američke zaposlenike iritiraju različite melodije za mobitele, pokazala je to studija američke tvrtke Randstand USA. U istraživanju je čak 30% ispitanika izjavilo da ih iritiraju melodije današnjih mobitela.

Njih 32% ne podnosi glasno pričanje kolega na mobitel, dok 22% zaposlenika ne podnose one koji razgovaraju na javnim mjestima. Tek 9% ispitanika ne simpatiziraju kolege koje ne gase mobitele na poslovnim sastancima.

Budući da su poznate melodije pjesama, umjesto klasične zvonjave telefona, postale svakodnevnica, neki od zaposlenika često žale za dobrim starim danima, kada nije bilo moguće mijenati zvono.

To je zaista postao fenomen, kaže Jan Hougland zaposlenik u tvrtki Calif u Sacramentu. Kada je jedina mogućnost bila klasično zvono, tada se zvonjava mogla razlikovati. Danas postaje ludnica kada nekoliko melodija počne zvoniti u isti čas, napominje Hougland.

U današnje vrijeme melodije mobitela postale su pravi hit i način života. Melodija govori nešto o vama, primjerice u kojoj skupini ljudi pripadate, kakvu muziku volite te koje interese imate, ističe Scott Campbell profesor sociologije sa Sveučilišta Michigan.

(A.T.)
Izvor:
Journal Gazzette

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.