Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski poslodavci planiraju povećanje zapošljavanja

Rezultati istraživanja koje je u suradnji sa konzultantskom tvrtkom KPMG proveo Institut za osoblje i razvitak Chartered, pokazuju kako više od 40% britanskih poslodavaca u slijedećem kvartalu planira pojačati aktivnosti na području regrutacije novih zaposlenika.

Istraživanje o stanju na tržištu rada pokazuje kako se najveća fluktuacija može očekivati u Londonu i Istočnom Midlandsu, gdje je čak 49% poslodavaca u potrazi za novim zaposlenicima.

Inače potraga za radnom snagom diljem Velike Britanije, od prošle se godine pojačala pa tako sada 42% tvrtki planira nova zapošljavanja dok je u jesene prošle godine to planiralo njih 35 posto.

Michael Catrer iz KPMG-a objašnjava da iako rezultati istraživanja pokazuju kako poslodavci planiraju povećanje zapošljavanja, pogotovo u Londonu, taj trend nije zahvatio čitavu Britaniju. Dodaje kako su posebno u nekim područjima u Sjevernom i Zapadnom Midlandsu poslodavci pesimistični prema novom regrutiranju.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.