Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Američke kompanije često gube prijenosna računala sa povjerljivim podacima

Često izgubljeni povjerljivi podaci, uključujući intelektualno vlasništvo, poslovne dokumente, popis korisnika te arhiva zaposlenika, najveći je problem američkih kompanija. Pokazala je to nedavno provedena studija organizacije Ponemon Institute (LLC) iz San Franciska.

U studiji na uzorku sa više od 500 informatičkih profesionalaca, čak 81% zaposlenika iz različitih kompanija izjavilo je da su izgubile jedan ili više prijenosnih računala sa povjerljivim informacijama u posljednjih 12 mjeseci.

Larry Ponemon, predsjedatelj Ponemon Instituta, smatra da je jedan od glavnih razloga gubitaka poslovnih podataka što kompanije osjetljive i povjerljive poslovne informacije "drže" s na mreži poduzeća.

Uz to, istraživanje je pokazalo da su prijenosna računala rangirana kao naprave visokog rizika zbog gubitka povjerljivih poslovnih podataka.

Naime, 64% kompanija izjavilo je da ne obavlja popis povjerljivih kupčevih informacija na računalu. Također, njih 64% prijavilo je da nikada nije objavilo podatke zaposlenika. Čak 81% ispitanika pojasnilo je da je čuvanje povjerljivih podataka bio prioritet tvrtke ove godine.

Ipak, više od 53% ispitanika vjeruje da njihova tvrtka nema uvida u podatke koji se nalaze na pokretnim napravama te da nije moguće otkriti o kojim podacima je riječ na ukradenim i izgubljenim prijenosnim računalima.

(A.T.)
Izvor:
computerworld.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.