Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanci uvode etički kodeks protiv zapošljavanja stranih socijalnih radnika

Britanska Vlada počela je s izradom etičkog kodeksa za regrutiranje kako bi zaustavila zapošljavanje socijalnih radnika iz zemlja u razvoju.

Kodeks, koji izrađuje Development agency, a podupire ga Department of health, ima za namjeru zaustaviti neetička postupanja prilikom regrutacije socijalnih radnika.

Naime, prema izvješću je u razdoblju od travnja 2004. do travnja 2006. u Engleskoj na radu prijavljeno gotovo 4.900 stranih socijalnih radnika, a više od 900 kandidata za ta radna mjesta došlo je iz Južne Afrike, za kojom slijede Australija, Sjedinjene Države te Indija.

Ian Wilson, ravnatelj socijalne službe na Tower Hamlets Council u istočnom Londonu naveo je kako britanska vijeća ne bi trebala regrutirati zaposlenike iz zemalja u razvoju, prvenstveno Južne Afrike i Zibmambwea, jer im ionako nedostaje kvalitetnih vještina.

Glasnogovornik službe za zdravstvo, izjavio je kako je kodeks još uvijek u ranoj fazi izrade, ali je jasno vidljivo povećanje broja regrutiranja stranih socijalnih radnika.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.