Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Javnim natječajem do novih tajnih agenata

Stupanjem na snagu novog Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu, Hrvatska od jučer ima dvije umjesto dosadašnje tri tajne službe, Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA) i Vojno sigurnosno-obavještajnu agenciju (VSOA).

Nova sigurnosna agencija (SOA) ujedinit će dosadašnje obavještajne i protuobavještajne agencije OA-u i POA-u, a bitno će se promijeniti i kadrovska struktura.

SOA planira obnoviti kadrovsku strukturu primanjem, pedesetak novih agenata za koje će biti raspisan javni natječaj, a neki će djelatnici agencije biti preraspoređeni u neka druga tijela državne uprave zbog brojnih kršenja kodeksa službe, zloporabe ovlasti i sličnog.

Budući agenti trebali bi biti muškarci i žene u ranim tridesetima, fakultetske naobrazbe i sa znanjem barem dva strana jezika, objašnjava izvor iz Vlade. Osim toga moraju biti informatički pismeni, te iznimno motivirani za daljnje usavršavanje s obzirom na to da će se službe morati prilagoditi zapadnim standardima, a s primanjem u NATO i prilagoditi proceduru.

(V.K.)
Izvor:
Večernji list

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.