Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Mlađi britanski menadžeri sumnjičavi prema fleksibilnim radnim aranžmanima

Novo istraživanje koje je provela britanski telefonski operater BT pokazuje kako mlađi britanski menadžeri najviše sumnji prema fleksibilnim radnim aranžmanima.

Unatoč svom tehnološkom znanju i stupnju obrazovanja, menadžeri u dobi od 18 do 29 godina najsumnjičavija su skupina (38%) kad je riječ o prakticiranju fleksibilnih radnih aranžmana.

Zaključak je to istraživanja koje je provedeno na 3.000 Britanaca, a prema čijim rezultatima sumnju prema fleksibilnim aranžmanima ima 30% menadžera u dobi od 30 do 50 godina, te tek jedna na četiri osobe starije od 50 godina.

Više od trećine (38%) ispitanika misli kako je povjerenje najvažnija vrlina za obostrano zadovoljstvo poslodavca i radnika prilikom fleksibilnog rada. Skoro dvostruko manje ispitanika (21%) smatra kako je za uspješno provođenje fleksibilnih radnih aranžmana potrebna dobra komunikacija, dok dobru organizaciju smatraju još manje važnom (14%). Samo 12% ispitanika navelo je kako je za uspješno provođenje fleksibilnih radnih aranžmana važna motivacija zaposlenika.

Osim toga, rezultati istraživanja pokazali su kako muškarci, za razliku od žena, imaju manje povjerenja prema svojim kolegama koji imaju fleksibilno radno vrijeme.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.