Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Opijanja i posjeti striptiz barovima odvraćaju posloprimce od pravničkih tvrtki

Neke od najvećih britanskih pravničkih tvrtki u poslovnom dijelu Londona još uvijek podupiru kulturu opijanja i posjeta striptiz barovima, što bi moglo djelovati odbojno na gay osobe te obeshrabriti žene koje požele raditi u takvoj tvrtki, pokazalo je istraživanje britanskog Društva pravnika (Law Society).

Konstantni posjeti striptiz barovima, odlasci na rugby utakmice i seanse ispijanja alkohola, postali su običaji, kojima se mnogi ne žele protiviti u strahu kako bi to moglo imati utjecaja na njihovu karijeru.

U izvješću se navodi kako su gay osobe koje rade u takvim tvrtkama zapazile naglašen macho heteroseksualni stav zaposlenika, posebno u velikim korporacijama.

Predsjednica udruge koja je provela istraživanje, Fiona Woolf pozvala je poslodavce da osiguraju prihvatljivu radnu klimu za sve sadašnje i buduće zaposlenike te promoviraju prihvatljivost i uključenost.

Autori izvješća željeli su upozoriti tvrtke kako bi poboljšanje radne klime bilo preporučljivo ne samo zbog dobrobiti zaposlenika, već i zbog izgradnje povjerenja osoba homoseksualnog opredjeljenja prema velikim tvrtkama.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.