Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Blizina vode poboljšava produktivnost zaposlenika

Obavljanje radnih zadataka u blizini vode pojačava kreativnost zaposlenika i poboljšava njihovu produktivnost, pokazalo je istraživanje koje je na 2.000 zaposlenika provelo Caledonian University iz Glasgowa, Škotska. Također, istraživanjem je ustanovljeno i da se zaposlenici koji rade u blizini vode osjećaju vrjednije i cjenjenije.

Stoga bi, zaključuju autori istraživanja, otvaranje poslovnih pogona u blizini rijeka, kanala i luka, poslodavcima moglo donijeti značajne koristi u pogledu produktivnosti zaposlenika.

Naime, čak trećina zaposlenika koji su sudjelovali u istraživanju kazali su da zbog toga što rade pokraj rijeke produktivniji.

Voda na radno okruženje djeluje vrlo pozitivno. Sam boravak pored vode djeluje opuštajuće i stimulativno, tvrdi dr. Cynthia McVey, psihologinja na tom sveučilištu. Dodala je da se zaposlenici koji u svojim uredima imaju pogled na vodu, osjećaju manje "zatočenima" i ograničenima na svom radnom mjestu.

(T.B.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.