Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Menadžere provjeravaju privatni detektivi

Strane tvrtke koje dolaze u Hrvatsku sve češće od privatnih istražitelja zahtijevaju provjeru tvrtki i menadžera s kojima njihovi klijenti žele surađivati, kaže vlasnik Privatne izvještajne agencije Siniša Patačko, koji se specijalizirao za poslove business intelligencea.

Svaka strana tvrtka prije ulaganja u Hrvatsku želi znati s kime će surađivati, pa često dobivamo narudžbe o prikupljanju podataka o menadžerima odnosno njihovim licencama, jesu li kazneno gonjeni, imaju li obiteljskih problema, jesu li skloni alkoholu i kocki, i slično, dodaje Patačko, ističući da je za uspješno poslovanje potrebno pravodobno prikupiti korisne informacije.

U desetak privatnih agencija situacija je trenutno zadovoljavajuća, a posla ima sve više. Također, ove godine bi se u saborskim klupama trebao naći novi zakon o detektivima pa se očekuje i otvaranje novih agencija. Zakon je već dvije godine u pripremi, a olakšat će otvaranje agencija tako što će odrediti prava i obveze privatnih detektiva.

(T.N.)
Izvor:
Vjesnik

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.