Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski poslodavci podiži regrutacijske procese na međunarodnu razinu

Regrutiranje novih zaposlenika na međunarodnoj razini nije tako jednostavno poput regrutiranja emigranata ili uspostavljanja tima za regrutiranje u domovini.

Nedavno istraživanje Chartered Instituta za osoblje i razvoj (Chartered Institute of Personnel and Development - CIPD) pokazalo je kako 15% britanskih organizacija "cilja" na radnike migrante iz zemalja kandidata za ulazak u Europsku uniju, a 12% zaposlenike traži u inozemstvu da bi ih potom doveli u Veliku Britaniju.

Izvještaj preispituje probleme s kojim se britanske tvrtke suočavaju dok traže radnike na međunarodnom tržištu rada. Tome u prilog govori i profesor upravljanja međunarodnim ljudskim resursima na Lancaster Sveučilištu i autor izvještaja Paul Sparrow, koji je rekao kako postoje razlike u zemljama, u smislu kulture, imigracijskih pravila i zakona na lokalnom tržištu rada.

Nedavno objavljeni izvještaj baziran je na analizi koja je istraživala izazove vezane za novo zapošljavanje na globalnoj razini, a podrazumijeva potragu za stručnjacima za razvoj poslovanja na stranim tržištima i stvaranje prepoznatljivosti tvrtke te privlačenja potencijalnih kvalitetnih zaposlenika.

(T.N.)
Izvor:
onrec.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.