Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Zdravlje zaposlenih Britanaca u opasnosti zbog radnog stresa

Čak 97% britanskih stručnjaka za ljudske resurse vjeruje kako je stres najveća prijetnja za buduće zdravlje britanske radne snage, otkrilo je ekskluzivno istraživanje website-a Personneltoday i organizacije zadužene za zdravlje i sigurnost na radu (Health and Safety Authority – HSA).


Svih 600 ispitanih rukovoditelja za ljudske resurse smatra kako je neuspjeh u efikasnom upravljanju stresom najveća prijetnja za zdravlje njihovih zaposlenika. Kao glavne uzroke stresa, u izvještaju "Tko se brine za naše zdravlje", ispitanici navode duže radno vrijeme i nedovoljno iskorištene praznike i godišnji odmor.

Više od 36% poslodavaca predviđa da će se zdravlje britanskih radnika pogoršati u narednih pet do deset godina. Prema podacima HSA, izostanci zbog bolesti koštaju Veliku Britaniju svake godine oko 12 milijuna funti, a na stres otpada jedna trećina ukupnog iznosa.

Savjetnik za odnose među zaposlenicima na Chartered Institutu za osoblje i razvoj Ben Wilmott smatra da poslodavci moraju otkriti glavne uzroke stresa te je pozvao britansku vladu da riješi probleme nedostatka sposobnih radnika u zaštiti zdravlja na radu. Voditeljica marketinga u HSA Suzanne Clarkson pojasnila je da poslodavci moraju jasnom i snažnom porukom ohrabriti zaposlenike da se brinu o svojem zdravlju.

Glasnogovornica britanskog ministarstva zdravlja izjavila je kako prošlogodišnja vladina strategija zdravlja, rada i dobrobiti, već sada bitno pridonosi smanjenju bolesti na radu.

Istraživanje je pokazalo kako poslodavci u slijedećih pet do deset godina u zdravlje svojih zaposlenika namjeravaju ulagati kroz zdravije radne navike (92%), programe pomoći (75%), liječničke preglede (72%), fizikalnu terapija i tretmane za mišiće i kralješnicu (55%) te privatnu zdravstvenu skrb (53%).

(T.N.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.