Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Djevojčice u Britaniji potiču na muška zanimanja

Engleske će se djevojčice uskoro prema programu odmalena ohrabrivati i podupirati da se bave tzv. muškim zanimanjima, odnosno da postanu vodoinstalaterke, mehaničarke ili inženjerke.

Kako prenosi britanski list The Sundey Times, Ruth Kelly, donedavna ministrica obrane, a odnedavno članica Parlamenta i ministrica za ravnopravnost žena, najavila je plan kojim bi se pomoglo ženama da napreduju na svojim radnim mjestima, te da promjene britansku kulturu, i to od vrtića do dvorane za sastanke.

Njezin plan uključuje i mjere kojima bi se potaknulo zapošljavanje žena na pola radnog vremena, te njihov lakši nastavak karijere nakon porodiljnog dopusta ili prekida radi odgoja djece.

No, plan je u prvome redu namijenjen lokalnim vlastima koje bi prema njemu trebale pri davanju uputa i savjeta vezanih za izbor škole ili karijere biti potpuno lišene bilo kakvih spolnih razlika.

(A.T.)
Izvor:
Slobodna Dalmacija

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.