Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanski direktori primaju prevelike bonuse

Istraživanje KPMG-a, britanske tvrtke za profesionalne usluge, o novčanim naknadama za direktore pokazalo je da isplate, prema trenutnom planu stimulacija, dosežu maksimalnu dozvoljenu razinu. Rezultati istraživanja došli su u vrijeme kada ulagači postaju izrazito zabrinuti neuspjehom u povezivanju strategije nagrade za rad sa stvarnom strategijom posla.

Partner u KMPG-vom odjelu za naknadu rukovoditeljima, Carl Sjostrom smatra da postoje znakovi koji nagovješćuju da će se praksa novčane naknade direktorima promijeniti u skorije vrijeme:

Tvrtke moraju početi stvarati nagrade koje će omogućiti veću plaću za neke, no zauzvrat će trebati dobiti jasnu vezu između nagrada i povećanja produktivnosti, što dugoročno gledano i pokreće kompaniju., dodao je Sjostrom te je zaključio da previše tvrtki plaća rukovoditeljima za postignuća nasuprot ciljevima, što ima marginalnu vrijednost u korporativnoj strategiji.

Isto tako, istraživanje je otkrilo da su prosječni bonusi za 100 izvršnih direktora u tvrtki FTSE prošle godine, iznosili 2,3 milijuna funti. Čak su i mirovine izvršnih rukovoditelja bile zaštićene, a s druge strane su se u 2005. zatvarali mirovinski fondovi za radnike.

No, što se tiče godišnjih bonusa, rezultati nagovješćuju da se produktivnost poboljšava nauštrb zadanih ciljeva, ali isto tako mogli bi naznačiti da su zahtjevi manje izazovni.

(T.N.) Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.