Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Britanske zaposlenike iritiraju loša računala

Spora i nepouzdana računala postala su najveći uzrok iritacije zaposlenika u malim poduzećima u Velikoj Britaniji, a porazili su čak i spam poruke i mobilne telefone. Takva računala ne samo da smanjuju produktivnost zaposlenika, već mogu stvoriti neprilike u odnosu s kupcima te ugroziti postojeće podatke.

Rezultati nedavne ankete websitea BizHelp24, među 400 vlasnika malih poduzeća, menadžera i zaposlenika, pokazali su da 28,1% ispitanih smatra spora i nepouzdana računala najiritantnijim dijelom suvremenog života u uredu, čak su spam e-mailovi sa 15,8% manje iritantni, a na trećem mjestu su neželjeni telefonski pozivi sa 13%.

Spora računala sprječavaju zaposlenika da radi optimalnom brzinom te zaposlenik mora s frustracijom čekati da obavi zadatak, a nepouzdana računala mogu uzrokovati gubitak vitalnih podataka te zaposlenici mogu izgubiti obavljeni dio posla ili ga ne mogu korektno obaviti. Ta dva problema rezultiraju stresom i financijskim troškovima rješavanja problema. Ako je klijent, zbog ovih problema, prisiljen čekati, tvrtke mogu izgubiti planirani posao, ali može biti narušen i ugled tvrtke.

(T.N.)
Izvor:
prnewswire.co.uk

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.