Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Većina britanskih menadžera upala u krizu srednjih godina

Istraživanje britanskog Chartered Management instituta pokazalo je kako su menadžeri diljem Velike Britanije upali u krizu srednjih godina te su mnogi od njih požalili na svom odabiru karijere i zapitali se što bi bilo da su postupili drugačije.

Naime, rezultati pokazuju kako 38% ispitanih menadžera često žali zbog činjenice da nisu izabrali drugačiji put, kad su bili u prilici, a 68% njih postalo je svjesno kako su u vrijeme kada su počinjali svoju karijeru, trebali postavljati više pitanja svojim nadređenima.

No istraživanje je također pokazalo i što menadžere najviše koči u obavljanju nekog posla. Tako je 26% njih navelo birokraciju kao najveći problem, dok ih je 23% kao najveći problem navelo nedostatak resursa. Osim toga, većina žena na menadžerskim pozicijama navela je kako su zbog nedostatka potpore unutar tvrtke često bile u nemogućnosti ostvariti zadane ciljeve.

Na vrhu liste činjenica koje su tim menadžerima pomogle u uspjehu, nalazi vrijedno iskustvo stečeno radom u jednoj tvrtki (17%), dok su na drugom mjestu postignuća temeljena na osobnim kvalifikacijama (14%) te koristi networkinga i mentorstva (13%).

Mnogi su menadžeri priznali kako ne slijede najnovije marketinške trendove, a nešto manje od polovice njih (48%) zaključilo je kako su dovoljno upućeni u područje financija.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.