Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Unatoč velikoj nezaposlenosti Dalmatinci zadovoljni svojim životom

Čak 75% Dalmatinaca zadovoljno je svojim životom, pokazalo je to istraživanje koje je za potrebe lista Slobodna Dalmacija provela agencija Puls.

Istraživanje je provedeno metodom telefonskog intervjua na slučajnom reprezentativnom uzorku od 500 punoljetnih građana iz sve četiri dalmatinske županije.

Zanimljivo je da iako dalmatinske županije u Hrvatskoj prednjače po nezaposlenosti, kao i po životnom standardu koji je niži nego u sjevernim dijelovima zemlje, njih više od 80% generalno je zadovoljno svojim životom.

Manje od 20% njih nezadovoljno je poslom i trenutnom financijskom situacijom. Tako kod obje navedene stavke, samo 51% ispitanika zadovoljno je poslom, odnosno 50% trenutno financijskom situacijom, dok postotak nezadovoljnih raste na 24% zbog posla, odnosno 49% zbog financijske situacije.

Iz rezultata možemo zaključiti da Dalmatinci, kad ocjenjuju zadovoljstvo vlastitim životom, ponajprije uzimaju u obzir svoju obiteljsku situaciju.

(A.T.) Izvor:
Slobodna Dalmacija

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.